Prenatal Check Up - Week 18th

Posted by yusmEa Labels:

Age : 18 weeks 6 days

Baby's weight : 275 gram
Mommy's weight : +3.8 kg
Blood pressure : 98 / 56


Salam all,

Haihh..lately mls betul nk update blog. Last weekend..byk sgt aktiviti lebih menarik yg dibuat. Jadi..blog telah dilupakan buat seketika. Hehe..al maklumla..en suami amik cuti hari Jumaat. So, 3 hari bersama cinta la. Hari Sabtu ade monthly check-up. Doktor check semua..alhamdulillah baby sihat. Mommy pun sihat jugak. Baby chanto kepala dkt bawah. Hopefully..semuanya selamat n berada dlm keadaan baik smpai la saat lahir nnt. Cuma..doktor kate..berat aku ni mcm naik terlebih sikit je. Dia takut nnt bile baby makin besar, berat aku lagi naik n naik. Biasa la tu kn.. Jadi dia sarankan suh aku rajin2 jalan2 kat luar amek angin. Hehe..baiklah doktor. Saya akan lebih rajin lepas ni. Padahal kuantiti aku makan same je mcm biasa. Bukannya mkn lebih pun. Mybe kurang bergerak kot. Yela..asyik terperap kt rumah..mls2 tido je. Hehehehe..sorry ye baby. Pasni kte g jln2 selalu. Kalau bole..aku nk try bg berat maximum +8 kg je sepanjang pregnancy ni atas nasihat doktor. Tapi xtau la kn. Harap2 tercapai la impian ku.

Owh..aku dah booked kelas yoga kt klinik tu. Hehe..sebab mcm segan nk g sorg2 awal2 ni..ajak en suami la. Amek yg partner class punye. Nnt klu rasa mcm ok je..bole la amek kelas sendiri punye weekdays. Kelas tu hari Ahad ptg. Bole la kami same2 beriadah. Owh..klu wii fit aku ade kn best. Dpt senam kt rumah..huhu. Ade sesapa nk tlg bwkkan wii fit tu x dtg sini? Kenapala aku tak bwk time dtg dulu....

2 comments:

  1. アヌム ちゃん

    Alhamdulillah baby sihat..mommy sihat..patutla sepi je tik tok time ni bberapa hari ni..igt dah berjalan2 ke mane..heee :)smoga tercapai sasaran max +8kg tu..ptg2 ajak la hubby jln2 kouen..hehe

  1. yusmEa

    hehe mcmmne nk ajak die jln.asyik blk lmbt je.xpela..jln sndr je ptg2 ngn baby.hehehe..sehari 30 mnt ok la kn

Post a Comment