Apela Baticrom Ni..

Posted by yusmEa Labels: ,

Baticrom ni sebenarnye online shop utk barang halal kt Tokyo. Kami ni jarang beli brg kat baticrom sebab rumah dkt sgt dgn kedai halal Anjo. Tapi..kadang2 ade jugak la beli if ade brg yg perlu tp xde kt kedai halal Anjo ni. Antara bnd yg paling berharga ade kat Baticrom ni ialah kicap Tamin. Hehe..aku ni hantu kicap. Xde kicap xbole nak mkn. Tapi..kena kicap manis buatan Msia. Yg Indonesia..kureng bole diterima sikit. 


Nak dijadikan cerita..a few months ago, aku pun bukak la website Baticrom ni kononnya nk shopping la memandangkan time tu stok kicap dah nk abes. Sekali tgk..kicap dah xde dlm list brg Msia! Alamak!! Mcm mane ni?? Bbrp hari lps tu tgk lagi. Kompem mmg xde. Dah suh en suami double check pun..keputusannya tetap sama. Jadi aku pun hampalah. Disebabkan takut kempunan, kami beli la jgk kicap Indonesia kat kedai halal Anjo ni..tapi mmg xbole masyuk la. Aku mkn ala kadar je. Patu..teringat pulak PIL nak dtg time Golden Week aritu..maka aku pun suh la en suami pesan kt mak ayah suh tlg bwkkan kicap. Kat mama pun aku pesan gk kot2 die nk pos brg ke..nk pas kt PIL aku ke.

Patu...terpikir pulak takut tibe2 tak lepas pulak kicap tu kat airport. Mana la tau kan.. Lebih kurang seminggu before PIL aku dtg, aku pun check la blk website Baticrom ni kot2 ade ke pulak kicap idaman kalbu. Tgk2..ade!!!! Hahaha..gembira tak terkata. Maka aku pun ckp la kt en suami suh cancel kt mak ayah tak yah bwk kicap dah. Dgn semangat yg membara2..seperti biasa aku akan order sekali 5-6 botol utk stok bbrp bulan. Sambil2 tu ada la order bnd lain sekali bekalan utk mak ayah dtg nnt.

Nak dijadikan cerita..brg pun smpai. Selalunya..tak pernah ade mslh klu beli brg kt Baticrom ni. Tapi, kali ni..tgk2..kulit popia yg aku pesan xdak. Aku pun call la..tnye dia mcm mane. Ingt nk suh pos la blk. Tapi dia mcm berat je bunyi nk pos..sbb kos penghantaran mahal kot utk sekeping brg je. Die dok kate..klu masuk duit pun bole...Ermm..last2 aku mengalah la..okla2..masuk jela duit blk kt akaun aku. Ish..kempunan aku nk mkn popia. Kat sini susah nk carik yg bole mkn klu kt kdai biasa. Habis satu cerita.

Patu, smlm, aku tiba2 tringin nk mkn Spaghetti Bolognese. Selalu klu kt rumah kt Msia, mama selalu buat spagetti ni especiallt time open house ke. Tringat pulak haritu ms beli brg kt Baticrom tu ade order mince meat sekali. Tanpa membuang masa, aku pun bukak la langkah silat kt dapur. Time nk basuh dgg tu, prsn ade tulis mutton kt plastik dgg. Aik..npe mutton plak ni? Aku ingt slh tls..masa basuh pun xde bau cm bau kmbing. Tapi..time masak..sah! memang dgg kambing. Hampehnye!! Ape daa baticrom ni..aku pesan bnd lain bnd lain yg dia bg. Aritu ms dpt brg xperasan pulak ade tls mutton kt plastik tu. Adoiii laaa.. Nasib baik sedap jgk spagetti aku. Kalau x..taktau la nk kata ape.

Jadi pasni..aku kena selalu beringat, kalau beli brg online, check betul2 semua perkara. Kang jadi lagi bnd2 mcm ni. Haihhh..nasib2..

3 comments:

  1. アヌム ちゃん~~

    Wah..betul la dah ade kicap tamin tu..baru je cek ni..dari dulu cek tak ada...huhu..tp ni yg manis tu kan..kicap tamin yag masin2 tu tak ada kan..

  1. アヌム ちゃん~~

    eh silap kot..yg manis tu kipas udang kan..haha..nak kena order jugak ni..asek gune kicap indon yang tak berape msuk tekak tu je selama nih..sobsob..thx yus 4 da info :)

  1. yusmEa

    tamin yg kt baticrom tu yg manis.xsure plak ade x yg masin.hehehe..cpt2 beli.nnt abes stok!!

Post a Comment