Mak & Ayah @ Nihon - Day 3

Posted by yusmEa Labels: ,

Hari ke-3 kami plan nk g jln2 Kansai..tido sana. Tapi ayah kate xpayah la tido sana. Dia nk byk rehat je sbb klu kt Msia..weekend pun dia kena kerja. Jadi dia dtg cni mmg nk rehat. So..we decided nk pergi Kyoto je balik hari. Lagipun mak ayah nk carik byk omiyage utk kwn2 & sedara mara. Jln agak jem nk ke Kyoto. Tapi..xde la smpai berjam2. Chodo ii la kate org. First place yg kami pergi..Kinkakuji (Gold Temple). Org agak ramai jgk la mybe sebab cuti. Pusing2 je dlm tu amik2 gmbar. Tapi ayah kate xnk lme sgt takut aku xlarat. Al maklum la..hehe. Jadi dah abes pusing, kami tgk2 sikit omiyage, ptu terus gerak pergi carik mkn. Mntk tlg sorg junior tu bg mklumat nk mkn mane. Dpt la rasa kebab kt Kyoto Daigaku punye cafeteria. Lepas mkn, ingt nk solat kt msjid..tp tutup la pulak. Terpaksa carik tmpt lain nk solat.










Next station..kami pergi Kyomizudera plak. Kat sini lagi best nk cuci mata nk beli omiyage. Mak ayah mmg rambang mata la. Byk btul dorg shopping. Kami ni just ikut je. Smbil bergmbar2. Org mmg ramai la. Jln nk keluar pun agak jem. Penat memang la penat. Smpai tertido dlm kete otw blk. Kesian en suami kena drive. Kami singgah jp kt R&R berhenti solat. Patu terus blk rumah. Dinner for that nite..mee goreng mak. Ermm..mmg la sdp mkn hasil tgn mak. Kalau la bole mkn mcm tu hari-hari kn best!

Mak & kimono


Berhenti rehat kat Tsuchiyama SA

1 comments:

  1. miSz apPLe

    sukE tGk oWg paKai kiMonO..nmPk sOpaN je kN..hEhE

Post a Comment