Rooftop BBQ & Majlis Bacaan Yasin

Posted by yusmEa Labels: , , ,

Weekend yg busy aritu mmg penuh dgn mcm2 aktiviti yg sgt best. Dapat gather ramai2 dgn member2 yg ade. Hari Khamis tu, lepas je pergi check-up, tghari kami bergerak pergi Toyohashi. Ade jemputan BBQ kt rumah Dila & Aie. First time nak pergi rumah dorg walaupun ktrg selalu ulang alik pergi Toyohashi tu. Rumah dorg ni sgt best! Tingkat atas sekali, ade balkoni luas bole buat mcm2 aktiviti termasuk la BBQ. So, aritu ktrg punya agenda ialah rooftop BBQ la. Semua keperluan tuan rumah dah sediakan. Selain ktrg, ade jgk mmbr dr Shizuoka dtg, Zura Mamat & Ityk + Anas. Hisashiburi jmpe dorg. Sgt best..siap makan kaki gori hasil tgn Ityk lagi. Kitorg xbawak pape pun..sempat beli tembikai je otw dtg. Kenyang sgt2..dah la sedap. Thnx alot tuan rumah. Next time kte gather2 lagi after u all blk dr Indonesia.

Sekali sekala dapat gather ngn mmbr2 mcm ni, mmg best la. Dapat share2 cerita. Byk gile ilmu aku korek dari Zura since dia ade pengalaman beranak kt Nihon ni. Nnt, byk lagi bnd kot nk tnye. Dia pun dulu mmg survive sndr, family xdtg pun. Jadi..aku pun insya Allah bole berdikari.

Kaum bapak sibuk nyalakan api

Us yg ade dat day

We and tuan rumah

Sudut ABC @ Kaki gori

After tu plak, ktrg ade satu lagi jemputan kt kaikan Toyohashi Gikadai. Majlis bacaan yasin sempena nk sambut Ramadan. Tuan rumah sebenarnya ialah Kak Rozi & Abg Wahid sefamily. Dorg pilih nk buat kt kaikan senang sikit nk parking. Bole jemaah sekali Maghrib. Tapi, ktrg xsempat pergi nk baca yassin. Tersalah bajet masa. Tapi, xpela..dapat jugak memeriahkan majlis tu. Siap bawak Zura, Ityk & Anas lagi berkenal-kenalan dgn org Toyo. Makan as usual la..mesti la sedap gile. K Rozi ni mmg hebat masak. Lepas abes sesi makan, ade sesi bergambar utk masuk surat khabar, salam perantauan. Ktrg dapat tapau bawak blk lagi, nasi myk, sup, ngn mee. Thnx K Rozi & Abg Wahid. Sori la ktrg xdpt nk tlg2 pape yg patut.

Insya Allah bulan puasa ni, nak selalu pergi Toyohashi kalau ade kesempatan. Bole bukak puasa ramai2 & jemaah terawikh. Lagi ramai lagi seronok kn. Jadi kpd semua, selamat menunaikan ibadat puasa.

2 comments:

  1. Wani

    selamat berpuasa juga for u n zam.nmpknye thn ni x dptla kite nk bebuke besame kan??xtahulah bile bole jumpe lg T___T maybe mase yus deliver :D eh, tp dat time oso Sonn kt indon :/

  1. *nknadya MNA*

    wat mkn2 before puasa ke?best tu..nway, selamat berpuasa yuss n hubby..jg baby dlm perot baik2 yer.. with love from malaysia..hihi :)

Post a Comment