The Progress

Posted by yusmEa Labels: ,

Sedar tak sedar, the baby inside dah masuk umur 28 weeks. Hayak! Cepat btul masa berlalu. Perut aku serius dah makin besar. Baby pun semakin galak menendang sana sini. Haha..serius kadang2 rasa cm best je. Cm ade kwn selalu. Hehe..especially time nak tido..mula la tendang kanan kiri, jap depan, jap tepi. And, sekarang memang semakin rajin g toilet la sebab baby rajin tendang2 mommy dia smpai rasa nak buang air je selalu.

Makin dekat hari ni, makin rasa kinchou la plak. Rasa mcm xcukup gile ilmu nk jadi seorang mak ni. Mama insya Allah dtg..tp, xtau la keadaan time tu mcm mne. Ntah terberanak awal plak ke..Terkontang kanting aku nnt. Hopefully semua akan berjalan dgn lancar. Setiap ari aku doa supaya dipermudahkan semua bnd.

Beg nk bwk p hospital pun dah ready sikit2. Kore kara mmg nk kena beli baju baby + bnd2 lain yg blom ade. So far, dah ade katil baby (from K Su, turun temurun dr K Zaiti katenye..), bath tub baby (from K Ainun),  ade a few things lagi from K Ainun, chilld seat pun dah beli, maternity bag pun dah ade..tggl bnd2 yg kecik2 la kot. Thnx to everyone yg baik hati dan selalu ingt kat saya, serta selalu bg ape2 yg patut + nasihat dan sebagainya especially kakak2 kat Toyohashi tu.

Memang pasni kena carik dorg selalu. Nak tnye pengalaman, nak nasihat, kata2 semangat. Rasa cuak sbb ms nk deliver nnt klu en suami tgh keje, mesti sorg2 kn. Xpela..doa dan tawakal je pd Allah. Insya Allah akan dipermudahkan. Mama pun selalu pesan mcm tu. So baby, mari kte berusaha ek. Mommy pun kena rajin lagi tgk2 ape2 yg patut kt internet ni. Jgn asyik main game je. Haha..ganbare!!!

1 comments:

  1. アヌム ちゃん

    aa gambare yus! all da best..insy semua akan okey je nnt tu..tinggal 2 bulan je lagi..wahh..tak saba nk tgk baby yus nnt..mesti comel^^

Post a Comment