En Suami Sebagai Saksi

Posted by yusmEa Labels: , ,

Haa..tajuk bunyi cm nak jiwang je kn. Hehe..tp sebenarnya ni xde kene mengena dgn hati mahu pun perasaan. Ni pasal satu kisah yg terjadi time ktrg g jln2 Nagoya last weekend. Kami p Nagoya nk cuci2 mata la kononnya..smbil window shopping. Siap bole jumpe bergambar dgn dinosaur lagi. Dah la ade bunyi-bunyian

En suami yg semakin serabai sbb rambut dah pnjg

Ni la dinosaur yg boleh bersuara tu

Nak dijadikan cerita, dah puas cuci mata, kami pun berangkat la ke Masjid Nagoya nk solat Zohor. Masuk2 je masjid, tibe2 imam masjid tu terus sapa kami, I mean en suami la. Dia tnye.."Malaysian?" En suami pun angguk2 la. Dia ajak masuk bilik mcm meeting room tu. Aku ingt kn ade mesyuarat jwtnkuasa nak bincang psl pape ke. Maybe xcukup org kot..tu yg dia ajak en suami join.

Aku terus la naik atas solat kt bhgian muslimah. Biasa la pompuan..dah solat nk betul tudung sana sini, lmbt la sikit kn turun. En suami dah pun tgg kt luar msjd. Aku tgk kt dlm bilik mesyuarat td tu..ade je lg org2 td. Aku pun keluar la msjd..nk soal selidik kt en suami. Laa..rupa2nya td tu ade org nak bernikah. Dorg xcukup lagi sorg saksi..jd kebetulan ktrg yg masuk msjd time tu, en suami menjadi insan terpilih la sebagai saksi.

Hehe..pengalaman yg sgt berharga betul la. Kalau aku tau td..aku ready je amek video ke gmbr ke. Hehe..tugas en suami ku ni kena sign dokumen pernikahan dorg tu je. Owh lupe plak..couple tu from Indonesia, Medan & Bandung. Kerja kt Nishio..kwsn opis en suami jgk la kiranya. Maybe dorg xde kenalan kot sbb tu la xbawak saksi nk kawen. Tp en suami kte dorg xde akad mcm kt Msia yg ade salam sume tu. Xtau la kot2 dah setel bfore ktrg datang ke kn. Tp ade la kadi @ imam tu bc mcm akad ptu psgn tu kene ikut die cakap.

Alhamdulillah dah selamat terbina lagi satu masjid kt Jepun ni. Hehe..aku pulak excited time tu. Kalau dpt tgk kn best..

3 comments:

  1. Aisha Mohamood

    hehehe..bestnye tiba2 je terlibat...

  1. アヌム ちゃん

    haha..kelakar je..tiba2 je kena jadi saksi kn..heee..tp takkan xde akad kan..pelik pulak..kalau dh setel dkt indo takkan buat lg dekat nihon..pelik2..haha..tp bguslah dh terbina lg satu masjid :)

    yus nmpk slim je, xnmpk mcm pregnant pulak..huhu

  1. yusmEa

    anum : haha..ilusi optik je tu kot.berat da naik byk gile ni..

Post a Comment