アイシン夏祭り@Natsu Matsuri Aisin

Posted by yusmEa Labels: ,

Last week taifu 6 telah melanda Nihon. Suppose hari Khamis ade Natsu Matsuri for Aisin, company en suami. Tapi disebabkan taifu yg agak pnjg minggu lepas sejak dr hari Ahad ke Isnin dah lupa, so they decided to change it to Friday night. Yela..xkan nk buat hanabi time hujan kan. Lagi pun..two restaurant were booked for the workers and family to have dinner together.

The venue was at Laguna Gamagori. Yg dinner tu pulak dekat Laguna Festival Market, seberang jln je dr Laguna Gamagori tu. Kena lintas guna jejantas. Actually, dari pagi dah ade mcm2 bnd. Bole main kt dlm laguna tu..Ade cruise la, persembahan, mcm2 lagi la. Tapi, sebab ktrg ni mls nk berlama-lamaan kt sana, lagi pun nk tgg smpai dinner, nnt xtau nk buat ape sgt, so we went there lepas Asar.Dinner tu pun ade byk peringkat. Kami dpt the last session, pukul 830 pm. Ade 2 restoran sebab ramai sgt yg nak join, and kami dpt Italian Buffet Restaurant.

Disebabkan our 'weekend' ialah hari bekerja utk kebanyakan org lain, ms nk pergi tu jalan agak jem. Yela..time blk kerja pulak tu. So..it took us lebih kurang 2 hours nk smpai sana. Selalunya..sejam pun dah bole smpai. Dah smpai, terus gerak pergi laguna. Dapat la jln2 sket sblm gelap. And smbil tu, get ready utk Maghrib sebab hanabi start pukul 740 pm. Jadi..kena la siap sedia. Nasib baik takdela ramai sgt org, maybe sebab weekday. Yg memenuhkan tmpt tu mesti semua family Aisin mmbers.


Rumah yg sgt cantik kt kwsn laguna ni


Owh..we found Mega Kebab there! Aku br je terpikir time tu, kan best ade jual kebab halal kt sini. Tup tup,..depan mata truck Mega Kebab tu. Dorg memang bukak bisnes kt dlm tu time natsu. Hehe..ktrg xde la beli kebab pun sebab jp lagi dah nk dinner. Beli 2 Turkish Ice Cream je.  Dah mkn aiskrim, solat, patu terus g carik pot nak lepak.

Makan aiskrim before solat
Tapi yg xbestnye..kamera abes bateri. Sebenarnya da charge before keluar, tp maybe en suami tak perasan tak letak betul2 time charge tu, jadi bateri tak tercharge la. Stand pun xbawak.. terpaksa la guna kehebatan tgn utk ambik gmbr hanabi. Mutu gambar, memang la xberapa memuaskan. Tapi ok la dr xde. Lagipun, en suami amek video sepanjang hanabi tu. Orait la kn.


Pertunjukan air before hanabi start


Ni je antara gmbr yg sempat amek dan kira ok la begore batt abes

Pasni ni susah sket nk g tgk hanabi sebab mesti dorg buat Sabtu Ahad. En suami kn kerja. Nasib baik la company dorg ni baik hati nk buat hanabi utk pekerja dorg. Walaupun time dinner xberapa byk bnd bole mkn, tp tanoshikatta!




1 comments:

  1. アヌム ちゃん

    memang cantik hanabi tu..huhu...aa tiba2 teringin nk makan kebab halal..huhuuu..sini pn xde jual...

Post a Comment