Projek Kek Gulung Yg Berterusan

Posted by yusmEa Labels: ,

Hehe..tajuk bukan main lagi. Tapi..mmg ni la hakikat nya. Dlm minggu ni je, 2 kali dpt mkn kek gulung. Tapi..bukan aku yg buat ek. Sapa lagi..xlain dan xbukan..en suami ku yg tersayang la. Dia mmg la rajin gile buat kek. Sedap xsedap, belakang kira. Yg penting aku sgt respect usaha berterusan dia nk hasilkan kek yg sedap. Xmcm aku ni..buat sekali, gagal, dah putus asa.

Ni semua psl kek gulung aku yg tak jadi aritu la. Aku mmg la dah frust. Nk cube lagi tu..xtau la bile gamaknya. Tup tup..en suami ku bersemangat wajar nk buat lain kek tu. Dia tak puas hati sebab aritu pukul telur tak naik. Haha..aku mmg sgt mls la kot nk buat time tu. Xberapa ade mood la namanya.

So, dia la yg berusaha sorg kelatang kelutung kat dapur. Dr A sampai la Z, semua dia buat. Hehe..kagum betul aku. Dia kata, xpe, awak xyah buat pape. Awk duduk je dpn. Hehe ape lagi..beristirehat la aku.

Bahan yg digunakan. Rajin btul amek gambar bagai

Aku masuk dapur, tu pun nk tlg bagi semangat n nak tgk, time die nk letak krim atas kek je. Hehe..tp percubaan that nite cam xberapa jadi sgt. Kek dah jadi..cume comot sket time gulung kek tu. 

Ni la kek gulung yg comot tu..hehe tp rasa sedap

Patu..the next day nye..eh next satu lagi day, dah lupe plak, dia kate nk try lagi. Tak puas ati aritu kek pecah sket time gulung. Siap pikir cmne formula xnk bg kek pecah. Haha..kalau bg kat aku, jgn harap nk pikir bagai. So, usaha diteruskan lagi aritu. This time, kek pun cantik, krim pun just nice. Kali ni pun aku xtlg langsung sbb dia nk buat sndiri hasil usaha tgn dia. Haha..xpela..aku kemas2 la rumah lagi bagus. Hasilnya..memuaskan! Tapi..dia still kate xcukup lg. Haha..syg2...Sukatila..asalkan awk bahagia. Aku mmg failed btul la bab2 kek ni. Bakat mmg xde. Lagipun, aku ni jenis xsabar, semua nk cpt. Mmg la kek xpenah nk jadi kot. 



Cerita kat mama, dia kate psni bole la bukak kedai kek. Cm cerita "Rebound " tu..tiap minggu buat satu kek. Hehe..dulu dah hbt buat cheese cake. Skg kek gulung...Teruskan usaha sygku!! Org akan jadi penyokong terkuat dr tepi, belakang, atas bwh semua la..Hehe...



3 comments:

  1. アヌム ちゃん

    bestnyee yus..hubby suka ke dapur..bertuahnyaa..huhu..kite tak reti nk buat whipped cream tu..nk beli yg ready made kate x halal lak kan..huhu

  1. yusmEa

    alhamdulillah dia mmg sgt rajin. hehe whipped krim tu sng je. guna nama krim..ptu pukul je ngn gula smpai la kembang. ms pukul tu, ltk dlm bekas yg ade ais..senang je..

  1. Wani

    wa...gile dedikasi zam ni.bertuah la anda Yus oi:)

Post a Comment