Berita Kejutan & Kejutan Lagi

Posted by yusmEa Labels: ,

It's raining outside, since morning. Aku pun still lalok2 lagi. Last night, stayed up until Subuh, sbb nak sahur. Takut klu tido nnt xlarat nk bgn. Kalau xsahur, takut xlarat puasa. Hopefully, Allah give me strength to finish today's fasting.

As usual, bukak je mata, on komp, belek2 FB. Dah jadi kemestian dlm kehidupan, mybe semua org kot skg ni. Terpandang one status from one of my senpai here, K Ferry. She wrote about one Indonesia student who passed away yesterday morning after giving birth to her first child. Dgr cite, die ade compilation so kena operate la utk deliver baby. Tp, dah nama pun ketentuan Tuhan, ditakdirkan ade darah beku dlm bdn die lepas je operation tu. Katanya, sbb xbyk bergerak menyebabkan darah beku dan xdpt jalan ke jantung. Wallahua'lam..

Dgr berita tu, aku jd agak seram sejuk. Yela..dlm komuniti Islam yg tak berapa ramai kt Jepun ni, salah seorg yg dkt dgn kite pulak meninggal dunia. Keduanya, melibatkan ibu yg mengandung. Ya Allah, aku memohon kepadaMu, kau permudahkanlah segala urusan bagi ku dan kandungan ku, semasa dlm tempoh kehamilan , sewaktu melahirkan, dan selepas selepasnya. Mana la tak meremang bulu roma kn. Tapi, mmg ajal, rezeki, jodoh, semua kt tgn Tuhan. Dia dah tentukan segala-galanya utk kte. Kte kenalah terima dgn redha dan sabar.

Tapi..another news came. She is actually, someone I knew! Dulu, dia pernah dtg Jepun utk exchange student program. Time tu aku br 1年生 (1st year). Kami pergi ryoko sme2 dgn geng International Student lain, kadang2 aku pergi lepak bilik die. Dia baik sgt...Kali ni die dtg blk utk smbg bljr, with her husband. Tapi aku br je tau yg die ade kt sini lps dgr berita ni td. Mmg xde rezeki nk jmpe semula dgn die. Aku selalu berangan klu pergi Sumatra , kt area Padang, nk contact dia, nk jmpe die. Huhuhuhu....mmg sgt sedih.

Kesian baby dia yg baru lahir tu. Semoga Allah meletakkan beliau dlm golongan org2 yg beriman. Semoga baby dia jgk dpt membesar dgn baik dan sihat. Aku pun hanya mampu berdoa utk yg terbaik. Sedihnya....

Time raya 2006

Kenangan bersama K Is

Semoga rohnya diletakkan dlm golongan org2 yg beriman

6 comments:

  1. アヌム ちゃん

    sedihnya..kesian baby tu nanti kan..al-fatihah..insy time yus nanti ok je semuanya..doa2 k..

  1. nadia

    Ya Allah yus..k Nadia kenal arwah ..time sama2 blajar dulu..terkejut giler tak tau nak ckp ape...innalillah ,moga ditempatkan di kalangan org beriman dan moga suami arwah tabah...

  1. yusmEa

    anum : thnx for the pray anum. kesian baby tu..semoga die dpt la mmbesar dgn baik

    k nadia : tula..org pun trkjut sgt.semoga rohnya dicucuri rahmatNya

  1. Anonymous

    al-fatihah..ksy pon..ada banyak gambar ngan dia..(T_T) sbb slalu terawikh dok sebelah dia..sgt2 terkejut..yus..ada ctc klucy?kakdewi?kak ayu dan lain2? ksy mmg lost ctc..cop..natsukashii na tgk balik pic tu..

  1. yusmEa

    k syima : org pun xde kontek ngn akak2 yg len. dgn arwah je klu ade pun sbb ade ym die.tp aritu k lucy ade dtg nihon kjp tp tak sempat jumpe dia. tula kn..natsukashii gmbr2 lama.

  1. lumpkins

    I heard the news from K Ainun... Kita pun kenal arwah...dia lab ari dulu...Innalillah...

    Pray for the best ye Yus...InsyaAllah everything will be ok..

Post a Comment