Cuti-cuti Obon - Day 2;

Posted by yusmEa Labels: ,

Hehe..lmbt pulak nk masuk entry hari kedua cuti-cuti Obon aritu. Al maklum la..penyakit mls + internet yg agak tidak memuaskan saikin ni. Berbalik kpd cerita hari ke-2. Kitorang sebenarnya xdela plan sgt ape nk buat sepanjang percutian ni. Yela..sebab satu, tibe2 je nk pergi. Kedua, cuaca dan puasa. Jadi, ingt nk byk rehat, smbil menikmati keindahan alam je.

Pagi tu pun, ktrg check-out lewat dr hotel. Sebab nk yukkuri la kn. Bukannya nk kejar pape pun. Iciyo mlm sebelum tu, aku ade la tgk2 kt internet, kwsn yg berdekatan tu ape lagi yg best. Biasa la..ade taki (air terjun), tasik...erm, nk g taki, tapi tgh puasa, cmne plak nk berendam. Lagipun, ktrg xbwk bj extra. Jadi, batalkan saja niat tu. walaupun sbnrnye aku tringin nk g taki sbb thn ni x pergi lagi sungai or taki..sob..sob 


Patu ternampak la pulak satu website ni. 富士ミルクランド@Fuji Milk Land. Mcm best je..jadi kami pun menuju la ke situ. Ermm..keseluruhan tmpt tu, xdela best sgt. Kecik je tmpt dia. Ingt kn byk lembu nk diperah susu. Byk kambing je & ladang dia kecik je. Nama bukan main lagi, mcm ade jual susu lembu byk2. Tapi xde sgt pun. Walaupun agak sedikit kecewa, tapi sempat jgk la snap bbrp gmbr buat kenangan.

En donkey

Kambing melayan blues atas bumbung reban

Syok btul tgk biri-biri ni mkn rumbut beriya2

The only lembu yg ade kt situ. Tgg masa nk kena perah susu je

Pastu, ktrg pergi ke destinasi seterusnya. Dkt je pun dgn kwsn tu. まかいの牧場. Tmpt ni lebih menarik dan lagi besar. Konsep dia lebih krg mcm Farm Milk tu. Ladang, ade byk binatang mcm lembu, kambing, kuda, mcm2 lagi la. Ramai jgk org dat day. Tmpt tu ade buat mcm2 bnd. Cthnya, bole buat aiskrim sndr, buat kraftangan ke, perah susu lembu ke..mcm2 la. Ktrg xjoin pun mne2 sebab setiap bnd tu kena byr. Ktrg tgk jela org lain buat.




Acara memerah susu lembu
Ade satu kwsn kt sini, bole amek gmbr pemandangan gunung Fuji sbnrnya. Tmpt tu agak tinggi la. Semput aku memanjat bukit nk smpai situ. Tapi, sebab hari kedua pun sama je, berkabus kwsn Fuji-san tu, maka xdpt la jgk ktrg bergmbr dgn encik Fuji. Amek gmbr dgn kambing biri-biri jela. Kambing biri-biri kt sini serius jinak. Masuk je kwsn ladang nk ke puncak tu, dorg dtg je kat kte. rasa nk peluk je..hehe. Bulu dorg tebal betul. Ish, geram plak tgk. Comelllllll!!!!

Biri-biri hitam yg comel

En suami cuba memegang biri-biri

Haiwan peliharaan saya :)

Sepatutnya nmpk Fuji-san dr sini. Zannen desu ne..
Ha, kt situ ade himawari jgk tau. Akhirnya dpt jgk aku pegang bunga matahari ni. Adoii..da byk kali kte nk pegi xpegi2. Nasib baik la ade..



Dan yg plg best, ktrg dpt beli fresh milk yg sgt mahal. Haha..sebotol 500 yen. Tak pernah ktrg beli susu mhl mcm ni. Tapi, rasa dia mmg la sgt sedap. Sekali dgn yogurt, puding & cheese cake. Semua hasil dr susu yg fresh. Mmg sdp tak terkata la. rasa nk beli je lagi..tp mne nk ade kt sini.

Puding

Susu ni maji sedap gile!!

Yogurt

Puas hati jgk la berjalan walaupun penat dan menahan perasaan tgk org mkn ais krim sdp. Hehe..otw blk pun ade sikit jem kt hiway. Kami smpai umah dah dkt pukul 10 mlm.Sebab sebelumnya tu singgah mkn berbuka dulu. Thnx en suami sebab sudi bwk isterimu ini jln2. Nnt kte ryoko lagi ek :)





2 comments:

  1. アヌムちゃん

    wah bestnyaaa jalan2 yus..kite dok umah je mse obon yasumi tuu..hubby sebok dengan lab dia.baito lagi..huhuuu..comel gila kmbg biri2 tu..teringin nak pegang..huhu

  1. yusmEa

    ala xpe anum.nnt ade peluang..pegi la jln2. tula comel kn biri2 tu!!~!

Post a Comment