BF Time!

Posted by yusmEa Labels: ,

Welcome December!! Cepat betul ms berlalu kn.. Da nk smpai pnghujung thn 2011. Tak terlambat jgk nk ucapkan Selamat Tahun Baru Maal Hijrah kpd semua muslimin dan muslimat :) Harap2 tahun ni akan berlaku lebih byk prkr yg lebih baik dr thn2 sebelumnya.Insya Allah..

Alhamdulillah life skg sudah semakin terkawal. Aku da dpt biasakn diri dgn Iyaad berdua kt rumah. Ade masa, dia ok, dptla buat byk sket kerja rumah. Time dia nk mengepit je dgn kte, al
maklumnya..bertangguh la keje2 yg nk dibuat. Anyway..iyaad adalah seorg budak yg baik. Da pndai gelak n ckp dgn kte sket2. Hehe..

So far Iyaad full bf. Alhamdulillah rezeki susu aku ckp utk iyaad. Semoga berterusan hndknya. Ade gak kdg2 trpikir nk pam susu simpan utk kot2 iyaad nk minum time kt luar ke..tp, rs tak perlu la kot. First, sbb kat Nihon ni benri (senang) nk bf kat mne2 especially shopping complex sbb disediakn tmpt menyusu kt bhgian baju kanak2 selalunya. Kedua..selagi aku ni full time housewife..xpela kot bg direct feed je.

Iyaad baik x nangis time tukar pampers
Aritu g AEON Jusco, first time masuk tmpt menyusu baby tu. Tmpt dia sgt la selesa dan luas. Ade byk tmpt utk tukar diapers baby. Ade jugak mcm room utk ibu2 susukn baby dorg. Setiap bilik tu tertutup dgn langsir. Jadi senang la kte nk tau ade org ke xde dlm tu. Maji selesa gile! Kire pasni bole jd pot solat ktrg la..hehe. Kat ruang liar tu, ade jgk disediakn alat penimbang baby. Jadi..anytime bole nk timbang berat Iyaad yg da makin berat tu.
Antara kemudahan dllm bilik menyusu tu

Iyaad lena dlm strollet AEON. Hehe..senang hati ummi & papa  nak beli barang

Selain dr tu..if kt tmpt yg xde feeding room cmtu, mcm kt luar ke, aku gune nursing cover. Ha, nursing cover ni jahit sndr tau. Hihi..tp bukanla aku yg jahit. Kain beli da lama..ms peknen lg. Berangan nak jahit time peknen tu, konon nak isi ms lapang. Jgn harap! Last2..masa mama dtg aritu, mengendeng kt mama mntk tlg jahitkn. Haha..dia pn syok la sbb dpt isi ms trluang dia tu smbil aku bertungku. Berjaya jgk akhirnya disiapkn. Iyaad pn ok je klu aku cover dia dgn kain tu time hisap susu. Jadi, xde maslah la psni nk df kt mne2 pn.

Cuba teka mana Iyaad??

Aaa..hari da makin sejuk. Nak bwk Iyaad keluar dr rumah rasa cm kesian je..hehe..

1 comments:

  1. armouris

    lagi info tentang bertungku - Cara Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang

Post a Comment