Another 2 Weeks!!

Posted by yusmEa Labels:

Akhirnya bersiaran jugak balik. Xde mood sungguh nk update blog lately. Lagipun..minggu ni en suami 4 renkyuu (cuti 4 hari). Start Oct, company en suami dan yg ade kankei ngn Toyota company kembali ke kehidupan asal..weekend hari Sabtu dan Ahad. Jadi, sebab ari Khamis Jumaat still Sept, jadi still cuti. Sambung Sabtu Ahad sebab da masuk bulan Oct. Maka, pnjg la cuti en suami minggu ni.

Tapi xpegi mne2 sgt pun sebab nak yukkuri kt rumah. Nak rehat..nak kemas2 pape yg patut.

Hari Jumaat kena g klinik sebab nk kena amek X-Ray. Doktor kt klinik tu mmg agak furui. X-ray yg kena amek tu sebab nk tgk kedudukan baby dah kat mana. Sekaligus nk tgk tulang pelvis mommy ok x utk nak lahirkn baby dari segi keluasan dan semuanya la. Doktor yg X-ray tu kate zaman skg org da xbuat sgt xray ni. Tapi sebab inchou (doktor kt klinik tu) tu jenis da biasa dari zmn dia muda guna xray tu, maka smpai ke skg ni still digunakan lagi. Doktor tu da bgtau awal2, sebab baby da cukup sifat, so xde mslh nk bt xray. Xde kesan negatif la maksudnya.

Hari Sbtu kena g lagi klinik sebab ade weekly check up. 結果 (result) xray semalamnya pun dpt tau. Doktor bgtau yg baby da turun da. Mmg kedudukannya kt bwh da. Tgk kt xray pun mmg nmpk kepala baby da mcm dekat je nk keluar. Hehe..doki-doki pulak. Rs mcm bile2 pun baby bole keluar. Nurse ade seluk try nk tgk kedudukan baby. Dia kata da soro-soro ni. Haha..makin berdebar2 rasa. Berat baby da smpai 3.0kg. Mungkin lahir nnt plus minus 400 g. Tak kisah la, asalkn baby sihat.

Time check up tu, check jantung baby jugak. Aku kena baring kt katil, patu pasang wayar kat perut, ptu kt depan katil tu ade monitor bole tgk graf jantung baby.Mula2 tgk graf xberapa ok sebab baby tgh tido kot. Patu nurse tu goyang2kn perut aku nk kejut baby suruh bangun. After that baru la graf berjalan dgn lebih lancar.

Hemoglobin aku pn da ok alhamdulillah. Da naik 12.4mg%. Jadi da xyah makan ubat. Skg kena sentiasa berjaga2 tiap masa. Beg pun da ready masuk dlm kereta. Tinggal nak smbut baby je.

Mama ade suruh baca bismillah tujuh utk persediaan nk lahirkn baby nnt. Kena ready dr sekarang la maknanya sbb xtau bila baby nk keluar. Ape2 pun..semoga Allah permudahkan semua urusan trutamanya time melahikan nnt. Ganbare!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

2 comments:

  1. Wani

    InshaAllah..akak disini pon doakan semoga semuanya dipermudahkan utk Yus:)baby october sememangnye awesome (reference ialah auntie wani n uncle sonn :D) hahahahaha

  1. yusmEa

    tq k wani!! hehe..harap2 nnt anak ktrg berjaya la mcm auntie wani n uncle son. :)

Post a Comment