Melawat Baby Aiman

Posted by yusmEa Labels: ,

After check up Sabtu aritu, kami pergi Toyohashi, nak melawat baby baru junior ktrg kt dai dulu. Baby kpd Redza (Maker) & Wani. Nama baby ni Ahmad Redzwan Aiman bin Ahmad Redza. Lahir masa bulan Syawal aritu, 11/9/2011. Da lama ingt nk p visit dorg ni. Tapi, masa dan keadaan tak berapa mengizinkan. Last2 alhamdulillah dpt jgk la luang sikit masa nk pergi visit baby yg sgt comel tu Sabtu aritu.

Masa ktrg pergi, mak Redza dgn adik dia ade. nnt pasni parents Wani pulak yg dtg. Baby Aiman sgt kecik..comel sgt. Kecik mcm mak dia la. Time ramai2 org, dia baik je tido xnangis. Tapi, sekali tu ktrg masing2 pergi solat, tinggal dia sorg2 kat ruang tamu tu, dia start keluar suara. Hehe..kuat btul suara..walaupun kecik. Tapi, sgt la comel!!


Baby Aiman yg nyenyak tidur smbil tgn mcm angkat takbir. Semoga jadi mcm ayah dia..ustad :)

Wani pun alhamdulillah sihat. Genki je nmpk. Smbil2 tu sembang2 la pape yg patut, amek2 sikit ilmu sebab dorg pun beranak dkt Jepun kan. Mana la tau ade benda aku trtggl ke. Owh, br tringat..Maker ade sebut nnt time cukur rambut baby, kena kumpul pastu timbang rambut baby tu, samakan dengan kadar nilai harga perak. Then, sedekah la ikut nilai berat rambut tu.

To my beloved little cutie..kwn awak dah selamat tu. Awk bile pulak nk jd teman ummi ni? Hehe..


2 comments:

  1. アヌム ちゃん

    wah dh plan nk pggl ummi dh nnt ye..heeee :)

  1. yusmEa

    hehe insya Allah :)

Post a Comment