My Off Day

Posted by yusmEa Labels: ,

Yesterday was my off day. Hehe...en suami did all the houseworks!! Pagi tu..kami pergi ke Toyohashi..en suami nk pergi potong rambut. Huh..jauh sungguh nk potong rambut kan. Tapi xpela..dia dah biasa pergi tmpt tu..dan dah biasa dgn hair stylist tu since ktrg bljr lagi. So..xpela.. After finished..we bought a bento from the usual place we used to buy masa gila pergi baito time belajar dulu. Rindu maguro katsu bento! Tapi..zannen desu ga..dah xjual dah maguro katsu bento. Uwaaaaaaaaaaa...terpaksa la beli bnd lain. Then..mkn2 kt parking Jusco before solat. Ingt nk shopping sikit utk brg dapur tp disebabkan aku rasa xberapa sihat dgn kepala sakit bagai..so kami pun blk jela.

Otw blk..aku tido pulak dlm kete. Sian en suami drive sorg2. Bile terjaga dah nk dekat smpai. Tapi kami stop kt Shell jap isi myk + ada service kereta sikit utk persediaan nk pergi jln2 minggu dpn sempena golden week. owh..kpd yg taktau..golden week ni ialah cuti lebih krg seminggu utk para pekerja kat Jepun ni. Actually ada bbrp public holidays during that week. Tapi disebabkan byk..jadi diisytiharkan cuti seminggu lebih krg kt Jepun.

Dah setel psl kereta..singgah Piago nk beli brg dpr. Disebabkan aku belom ada mood lagi nk shopping + kepala still sakit..maka beli ape yg perlu je. Balik..rasa nk baring je. Dah la perut lapa tak terhingga. Agaknya..melihat keadaan aku yg sgt sadis tu..en suami dgn tulus ikhlas telah mengofferkan diri utk masak dat nite. Yeahhh!! Dah lme xmkn masakan en suami. Teringin nk mkn his chicken curry..so, buat la permintaan. Hehe..sementara dia masak memasak..aku pun ambik la kesempatan berendam dalam ofuro. Huh...best gile!!! Rasa nk tertido je dlm bilik air.Hehe...

Mlm tu en suami masak sekali dgn package kemas dapur. Huhu..mmg best la suami ku ni. Kemas tu ni..lap sana sini, buang sampah dll..rasa sgt shiawase. Tp..sbnrnye aku rs bersalah gak tak tolong dia. Gomen ne syg....Tapi dia kate..xpela..sekali dlm 2 bulan dia buat. Hahahaha..yeke.. Lepas mkn pun..dia yg nak basuh pinggan. Yes..mmg hari rehat sedunia la aku smlm. Thnx soo much syg ku!! Kore kara mo..kena selalu2 tlg isterimu ni ek..hihihi..luv u!

4 comments:

  1. Wani

    wow..sungguh bertuah ^-^(caner nk kopi pes kasi sonn bace ye??=|)

  1. lumpkins

    yus...org kata preggie people tak digalakkan berendam dlm ofuro... atsu sugitara akachan ni eikyou wo ataemasu....take care kay... enjoy ur GW...!

  1. yusmEa

    k wani : hehe..copy la skg dan bg die bc..hihi

    syaz : owh yeke..thnx for the info. 1st time sejak pregnant..halal lah.hehehe.psni xbuat da..thnx mama syaz..n u too tc!

  1. アヌム ちゃん~~

    bestnyaa.bile la nak merasa off day nih.hihi :D

Post a Comment