Iyaad kena cucuk

Posted by yusmEa Labels: ,

Petang td bawak Iyaad g klinik. Lepas 2 bulan..baby kat Jepun ninda start kena cucuk mcm2 jenis vaksin. Start mgg ni smpai bulan 4 nnt berturut2 kena g klinik utk cucuk. Mgg dpn kena g lagi, mgg lagi satu pun. Yg harini namanya Hib Vaksin. Aku pun da xtau vaksin ape yg nk cucuk mgg dpn ni pulak. Sebab ms dia bgtau aritu kat fon time bt appointment ngn klinik tu. Jadual susun dlm fon je. Haha..jadi aku xtau yg mana satu Iyaad kena cucuk tu.

As usual ktrg g naik teksi. Smpai2 klinik blom bukak. 230 br bukak..akus saje kuar awal sket. Kena la tgg dpn pintu. Nasib baik la hari sgt ii tenki. Tak terasa sgt sejuk. Kira turn ktrg no 2 sebab dpn aku da ade org lain dtg lg awal. Masuk2 klinik, daftar Iyaad sebab first time. Iyaad sgt baik. Masa tgg kat luar tu dia tido je. Masuk dlm, bukak mata, terus tersengeh2. Bila masuk bilik doktor, time kena cucuk nanges sket. Tapi xsmpai 3 saat la nangesnya tu. Hehe..bagus btul anak ummi ni. Pastu terus sengeh balik. Btulkn baju dia balik, smbil sembang2 ngn dia, terus g amek buku kesihatan dia n balik. Kejap je..

Disebabkan ii tenki harini, plus aku rasa dkt sgt klinik tu dgn rumah, maka aku pun decide nk jln kaki je blk. Malas nk call taxi, or tgg kt dpn tu. Iyaad pun ok je mood dia. Dapat la exercise sket. Tapi.. mmg berat sungguh anak ummi ni. Aku da la x bawak carrier ke stroller ke..Lenguh tgn satu hal, peluh ketiak xyah cakap la. Aku pakai punya la tebal baju. Tak expect hari begitu tak sejuk. Haha..lagipun dukung budak yg sgt semangat ni memang la. Dia elok je tido sepanjang aku bertungkus lumus berusaha nk smpai rumah. Hahaha..

Last2..ktrg smpai rumah lebih kurang 20 mnt perjalanan. Fuhhhh..serius berpeluh dgn jayanya. Bagus la jugak..lama xberpeluh mcm tu. Time kaseh anakku sebab sgt la behave lagi utk kesekian kalinya. Kore kara mo..kte jln sama2 blk dr klinik ek :)

2 comments:

  1. εïз mummyHaza εïз

    bagus baby iyyad... :)

  1. nadhrah

    kan aku dh ckp..iyaad sgt good boy...hehe...

Post a Comment