Bila En Suami Cuti...

Posted by yusmEa Labels: ,

Haa..smlm en suami amek cuti. Saje je sebab Iyaad pun nk kena cucuk. Masuk kali ni, da 3 kali Iyaad kene cucuk 3 minggu berturut2. Mgg dpn BCG plak. Hajat hati nak bgn awal nk masak somen yg da lame terperuk dlm almari tu. Tgk2 resepi ade resepi yaki somen, mknn Okinawa. Tapi..haha..bgn lmbt la plak. Maka dgn itu, bekpes roti ngn milo jela. Kul 11 da kena g klinik.

Kat klinik, Iyaad nanges la plak time doktor nak cucuk tu. Agaknya da tau kalau gaya pegang macam ni nak kena cucuk kot. Lagipun..papa dia yg pegang. Haha..papa lagi takut nk tgk Iyaad nk kena cucuk. Ape daa..nasib
baik tak terlepas Iyaad kt tgn. 😜

Pas da selesai kt klinik, g kedai jap beli brg dapur sket, patu terus g Aeon. Ummi nak beli brg sket kt Body Shop. Lagipun..bulan ni dpt point 2 kali ganda utk ahli sebab bulan besday. Aritu Body Shop kasi poskad kat rumah. Jadi..seronok la shopping. Then blk rumah, pas Zohor, ingt nak masak tghari. Da ready nk buat mcm2 da. Sekali en suami request nasi goreng pattaya je utk lunch. Haha..mesti la aku seronok sbb xyah masak mcm2. Cuna..bab telur yg nk bungkus nasi tu kena makase kt en suami sebab aku ni tgn keras sket. Selalu telur mesti hancur kalau nak kalih ke, ape ke.. So..jadilah nasi goreng pattaya @ omelette rice kami semalam.

Malamnya plak..en suami kate xnk dinner sebab da knyg gile sebab lunch lewat td. Tp, dia tersangat la rajin, buat roti la plak. Hehe..untung btul la aku dpt suami mcm papa Iyaad ni. Iyaad pun nantu da besar, rajin2 tlg ummi mcm papa tau ☺

2 comments:

  1. εïз mummyHaza εïз

    sedap nasi tu... ade love2 lagik.. :)

  1. yusmEa

    hehe..penambah selera utk mkn tu :)

Post a Comment